Ha nyár, akkor vándortábor!

Létrehozva: 2018-01-26 17:21:55

A szabadidő tartalmas eltöltésére invitál az államilag támogatott Vándortábor Program – erről számolt be Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos keddi sajtótájékoztatóján. Az egy hetes, kedvezményes táborozási lehetőség a felsős és középiskolás korosztály számára kínál maradandó nyári élményeket gyalogosan, vízen vagy kerékpáron. 

A program célja a természetjárás és a sport, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és környezettudatos életmód támogatása a fiatalok körében. Kiemelt cél továbbá, hogy a szervezők segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak is továbbképzéssel, a táboroztatás alatt a táboroztatás körülményeinek biztosításával. A szakképzett pedagógusoknak a szervezők mindezek mellett a táboroztatás idejére napidíjat is biztosítanak.  Az előre kialakított útvonalakon és táborhelyeken a gyerekek iskolai pedagógusaik kíséretében fedezhetik fel Magyarország természeti értékeit, kulturális örökségét 15-40 fős csoportokban. Minden 10 diák mellék egy 18 év fölötti kísérő jelenléte szükséges, akik közül legalább egynek rendelkeznie kell vándortábor-vezetői pedagógus továbbképzéssel.

Az egyhetes táborok részvételi díja egységesen 21.000 Ft/fő, ami tartalmazza az ellátás, a szállás, igény esetén a csomagok szállításának díját az egyes táborhelyek között, valamint a kulturális és természetismereti programok költségeit.

Az erdei vándortúrákra január közepe óta lehet jelentkezni (www.erdeivandor.hu ), vízi (www.vizivandor.hu )- vagy bringás (www.bringasvandor.hu ) vándornak február 1-jétől lehet jelentkezni.