Az M2 Gyerekcsatornán is Családok éve!

Létrehozva: 2018-02-21 12:48:40

A közmédia gyermekcsatornája a Családok éve nagyszabású programsorozathoz csatlakozva egyik közkedvelt műsorában, a Hetedhét kaland című ismeretterjesztő adásban minden héten külön programidőt szentel a témának. 

Egyik héten a Család éve című kisfilmet tekinthetik meg a műsor nézői, másik héten, csütörtöki napokon a Családfa című új rovattal jelentkezik a Hetedhét kaland.

A Család éve kisfilmek két család mindennapjaiba engednek bepillantást nyerni, ahol garantáltan mindig történik valami, ahogy az a családok életében lenni szokott...

A szerkesztők olyan élethelyzeteket mutatnak meg a gyerekeknek, amelyekkel gyakran szembecsül egy család. Ilyen lehet például az, ha társasjátékozás közben mindig a nagyobb testvér nyer, vagy éppen titokban készül a család az édesapa születésnapjának megünneplésére.

A Családfa című rovat segít eligazodni a rokonsági fokok útvesztőjében: megtudjuk ki is az unokatestvér, a nagybácsi, a nagynéni, ángyika, sógor, sógornő, tehát minden olyat, amivel egy gyerek a családban találkozik, de nem tudja pontosan, mit jelent. Ezzel párhuzamosan pedig készül egy családfa is.

A Hetedhét kaland az M2-n minden hétköznap 16.30-korkezdődik, a Családok éve tematikus adások pedig minden csütörtökön ugyanebben az időpontban láthatóak.