Pecsét a működésre - Megtörtént az első Család és KarrierPONT auditásása

Létrehozva: 2018-04-10 10:03:05

2018. április 4-én megtörtént az első Család és KarrierPont auditálása. A mosonmagyaróvári központ magasra tette a mércét, kiválóan megfelelt az előírt szakmai követelményeknek. A 2016-ban felújított Flesch Károly Művelődési Ház ad otthont a gyermeket nevelő nők munkaerőpiaci helyzetét segítő, konzorciumban (a Művelődési Ház, mint konzorciumvezető a Fiatal Családosok Klubjával összefogva) működő szerveződésnek.

A teljesen akadálymentes helyszínt rámpával ellátott feljárón lehet megközelíteni, belül pedig lift is található. A Módszertani kézikönyvben megfogalmazott infrastrukturális feltételeknek teljes mértékben megfelel az épület: ügyfélközpontú, a nők, családok, gyerekek kényelmét és a tanácsadás intimitását egyaránt figyelembe vevő kialakítása lehetővé teszi, hogy minden odaforduló kényelmes, meghitt közegben találjon segítséget problémáira. Az előírt gyereksaroktól a zárható iratszekrényig minden feltétel adott ahhoz, hogy megkezdődhessen az érdemi munka.

Az audit lényege, hogy olyan szervezeti és működési szabályzat készüljön el minden Család és KarrierPont esetén, melynek végiggondolása segíti az együttműködő megvalósító partnereknek az összecsiszolódását a szabályok kidolgozása során, amikor meghatározzák, kinek mi a feladata, a felelőssége és mi szolgálja a minőségi munkát. Az SZMSZ-ek elkészülését minden esetben komoly egyeztetési folyamat előzi meg, a Családbarát Ország Nonprofit Kft. közreműködésével.