Gyermekáldás Hete Harkányban

Létrehozva: 2018-05-22 11:48:53

Május 21–27. között Harkányban lesz a Gyermekáldás Hete nevű rendezvény.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, mintegy 150 ezer párt érint a meddőség Magyarországon. Ma már minden ötödik-hatodik gyermektelen házastársi vagy élettársi kapcsolatban jelen van a probléma. Nem sokkal jobb a helyzet külföldön sem. Nemzetközi felmérések szerint a párok közel 10–25 százaléka érintett, 72,4 millió párkapcsolatban okoz gondot a meddőség világszerte. A tapasztalatok szerint az esetek mintegy 40 százalékában a pár női, 40 százalékában férfi tagjának, 20 százalékában pedig mindkét félnek szerepe van a meddőségben.

„Tudományosan bizonyított tény, hogy a harkányi gyógyvízben lévő kén elősegíti a fogantatást és boldogsághormon termelésére ösztönzi a szervezetünket” – áll a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. közleményében.

A helyi gyógyvíz e jótékony hatása kapcsán szervezett programsorozat keretében neves orvosok, pszichológusok, az egyházi- és művészeti élet képviselői tartanak előadásokat az érdeklődőknek.

A kellemes környezetben kikapcsolódva lehet a témáról tájékozódni és tanácsokat kérni, valamint megerősítést kapni a hasonló gondokkal küzdő sorstársaktól. A programsorozat ugyan nem garantálja a gyermekáldás azonnali sikerét, de a valódi egymásra hangolódást, a támogató lelki közösséget és a lehetséges terápiák megismerését igen. A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház háromhetes meddőségkezelési programot kínál, amit minden esetben orvosi vizsgálat előz meg.

A 2003-ban felújított gyógyfürdő két gyógymedencével, összesen 2098 négyzetméter vízfelfelülettel várja gyógyulni vágyó vendégeit.