Ingyenes étkeztetés a rászoruló gyermekeknek a nyári szünetben is

Létrehozva: 2018-06-06 10:29:01

Hamarosan felírják az iskolai táblákra a várva-várt „vakáció” szót, és június 16-tól elkezdődik a nyári szünidő. Immár harmadik éve igényelhetik a rászoruló családok az iskolai szünet idején az iskolás gyermekek ingyenes étkeztetését, így ők napi egy tál meleg ételt kaphatnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársága közleményében hívta fel azon szülők figyelmét, akik még nem kérték az ingyenes étkeztetést gyermekük számára, hogy a helyi önkormányzatoknál továbbra is megtehetik azt.

Az igénybevétel lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatta a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőket. A kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget nyújt.

2017-ben minden eddiginél többen igényelték a természetbeni ellátást: országszerte közel 142 ezer gyermek kapott meleg ételt a leghosszabb iskolai szünidő alatt. Így 11 ezerrel több rászorulót értek el, mint 2010-ben. Idén 6,67 milliárd forintot fordít a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre. Ez az összeg csaknem háromszorosa a nyolc évvel ezelőtti támogatásnak.