Még több nyári élmény, még több gyermeknek

Létrehozva: 2018-06-19 11:14:05

Tartalmas és kedvezményes kikapcsolódási lehetőséget jelentenek a nyári szünidő alatt az Erzsébet –táborok. A tavalyi évhez képest idén még több gyermek, még hosszabb ideig nyaralhat – tájékoztatta a közvéleményt Novák Katalin, a család- és ifjúságügyét felelős államtitkár Zánkán.

Elmondta, hogy tizenegy héten át indítanak egyhetes turnusokat a zánkai és fonyódligeti

táborokban, mintegy harmincezer táborozónak nyújtva színes élményeket és pihenést. Emellett 500 helyen szerveznek az országban napközis táborokat, így közel hatvanezer gyermek nyaralhat a lakóhelyéhez közel. Beléptető-rendszer, kortárs segítők jelenléte, valamint orvosi ügyelet is garantálja a táborozó gyermekek biztonságát.

Az országban élő gyermekek mellett háromezer határon túli magyar fiatal is nyaralhat az Erzsébet-táborokban. Új tábor is nyílt az erdélyi Ivóban, ahol 1 500 fiatal számára nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget. A zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-tábor és a tihanyi gyógyító tábor 900, speciális ellátást igénylő gyermek rehabilitációjáról gondoskodik.

Az államtitkár bejelentette, hogy 26 milliárd forintos kormányzati támogatásból felújítják a zánkai és fonyódligeti táborokat, így azok befogadóképessége kétszeresére nő majd 2020-ra. (Forrás: kormany.hu)