Család és KarrierPONT nyílt Hajdúböszörményben

Létrehozva: 2018-06-27 12:55:43

„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akik számára problémát jelenthet a munkahelyi követelmények és a családi élet összeegyeztetése. Az országos hálózatként létrejött támogató szolgáltatás legújabb irodája Hajdú-Bihar megye első segítő központjaként nyitotta meg kapuit, a Magyar Vöröskereszt és a helyi önkormányzat megvalósításában.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. mint a szolgáltatás szakmai támogatója auditálta, majd engedélyezte a működést. Így a hajdúk fővárosában minden nap várják a család és munka konfliktusában érintett ügyfeleket a II. Rákóczi Ferenc utca 22-ben kialakított Család és KarrierPONT-ban. Céljuk, hogy hidakat építsenek a család és a karrier között, ezért a munkavállalókkal és a munkáltatókkal is kapcsolatba lépnek.

Korábban a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezeténél rendszeresen jelentkeztek segítségért hátrányos helyzetbe került családok és szülők, akik gyermeknevelési, betegápolási feladataik miatt nem tudtak a munka világába bekerülni. Az adomány csak átmeneti segítséget jelent, ezért a szervezetben tevékenykedőknek régi vágya volt, hogy hosszú távú megoldásokra törekvő programmal támogassák e családok integrációját a munka világába. Az elsődleges célcsoportba hajdúböszörményi nők és szülők tartoznak, akik például beteg rokonukat ápolják, gyermeküket egyedül nevelik, vagy más családi szerepük miatt nem tudnak elhelyezkedni, így a család nehéz körülmények között él. A teljes célcsoportba beletartoznak a munkáltatók, őket is érinti a család és munka összeegyeztethetőségének nehézsége. Többek között az atipikus foglalkoztatás népszerűsítésével, kezdeményezésével is foglalkoznak majd a megvalósítók. A célcsoport is bővül, hiszen bizonyos programokban Balmazújváros, Debrecen és az egész megye is érintett lesz.

Első lépésként az ügyfelek helyzetét, igényeit mérik fel a Család és KarrierPONT-ban, majd a szükségleteknek megfelelő programokat, támogató szolgáltatásokat, foglalkozásokat szerveznek és képzéseket közvetítenek. (haon.hu)